fbpx
12.4 C
Vranje
nedelja, 26.05.2024

Ekološki ustanak: Grad da hitno očisti divlje deponije kod Markovog kaleta i Kazanđola

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U utorak, 26. septembra, predali smo zahtev Gradskom veću da po hitnom postupku odobri i sprovede saniranje divljih deponija na prilazu tvrđavi Markovo kale i oko nje, pored puta koji vodi do tvrđave, kao i u Kazanđolu, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka Vranje.

Kako se navodi u dopisu koji je potpisak Dragan Antić, poverenik Ekološkog ustanka za Pčinjski okrug, ranije su te deponije prijavili Komunalnoj miliciji i Odeljenju za inspekcijske poslove.

„Napravljena je službena beleška i inspekcijki nadzor, utvrđeno činjenično stanje i, od strane Komunalne inspekcije, prosleđeno Gradskom veću u čijoj je nadležnosti izdavanje odobrenja za uklanjanje deponija sa javnih zelenih površina. Zahtevali smo hitno uklanjanje pre jesenjih kiša, jer će voda isprati i odneti smeće u dolinu i korito Vranjske reke, što može prouzrokovati zagađenje same vode ali i zakrčenje korita reke, što bi, opet, dovelo do izlivanja vode i poplava“, piše u saopštenju Ekološkog ustanka Vranje.

Foto: Dragan Antić / Ekološki ustanak Vranje

Kako podseća Dragan Antić, „tako nešto se već dogodilo pre sedam ili osam godina zbog nemara gradske vlasti“.

„Sada ih upozoravamo da preduzmu hitne mere i zaštite stanovništvo mogućih posledica. Pored toga, deponijama nije mesto na nepokretnom kulturnom dobru – tvrđavi Markovo kale, kao ni u Kazanđolu, kanjonu koji je Nacionalna geografija stavila na sedmo mesto najlepših kanjona Srbije. Očekujemo od Gradskog veća da, u najkraćem roku, preduzme odgovarajuće mere. U suprotnom, bićemo primorani na dalje korake o čemu ćete biti obavešteni“, saopštio je Ekološki ustanak Vranje.

Foto: Dragan Antić / Ekološki ustanak Vranje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci