fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Evropska unija finansira zapošljavanje 200 zdravstvenih radnika u Srbiji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Delegacija Evropske unije u Srbiji i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) pozpisali su sa Vladom Srbije sporazum o finansiranju zapošljavanja oko 200 zdravstvenih radnika, kako bi se u zemlji povećali kapaciteti za borbu protiv virusa COVID-19, prenosi EWB.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici napisao je na svom Twitter nalogu da je potpisao ugovor sa Ministarstvom za evropske integracije i UNOPS-om o donaciji za momentalno zapošljavanje 200 srpskih lekara, medicinskih sestara i ostalih medicinskih radnika, uglavnom mladih, u narednih šest meseci „kako bi se ojačao hitan odgovor Srbije u žaristima koronavirusa u ovim teškim trenucima“.

Cilj sporazuma po kom će za Srbiju biti izdvojeno dodatnih milion evra je povećanje kapaciteta nacionalnog zdravstvenog sistema kako bi što bolje odgovorio na dugotrajnu krizu. Biće nabavljena i dodatna medicinska i nemedicinska oprema koja je prioritet, pored toga Srbija će dobiti tehničku i savetodavnu podršku za resorne državne institucije koje sprovode nabavke vezane za COVID-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

IZVOREWB
- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci