fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Grad Vranje – Molba građanima da se sklanjaju, danas zaprašivanje komaraca

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Danas i sutra (9. i 10. jul) će se na teritoriji Grada Vranja obaviti tretiranje komaraca sa zemlje, kao i tretman suzbijanja krpelja. Danas će se akcija obavljati u periodu od 18:00 do 20:00 časova, dok će sutra biti nastavljena u jutarnjim časovima, od 07:00 do 10:00 časova.

„Mole se građani da imaju razumevanje, i da se u navedenim terminima trenutno sklone iz zone tretmana dok se ne završe.“ – stoji u saopštenju Grada Vranja.

Kako je navedeno, tretman će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT. Naročito su upozoreni pčelari da u navedenom periodu preuzmu potrebne mere za zaštitu pčela:

„Ukoliko pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela. Ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom a ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.“ – stoji u uputstvu.

Kako se navodi, u slučaju pogoršanja vremenskih uslova tretman se odlaže za naredni dan, a akciju sprovode vranjski Zavod za javno zdravlje, Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu (dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju) Visan DOO, Zemun i Zavod za DDD Visan.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci