fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Gradonačelnik Vranja pozvao novinare na „puštanje u rad“ saobraćajnih kamera

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iz gradske Službe za odnose sa javnošću medijima je stigao poziv za događaj naslovljen sa „puštanje u rad kamera za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja“, uz napomenu da će gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković davati izjave tim povodom.

Kako se navodi u saopštenju, planirano je da izjave za medije da i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Događaj je zakazan za danas od 11 časova, u Ulici Omladinskih brigada, kod Zgrade saobraćajne policijske ispostave, a napominje se da će Stamatović izjave davati i sat ranije, u 10 časova u Sportskoj hali, tokom „Pažljivkove smotre“.

Prema navodima lokalnih medija, se o saobraćajnim kamerama koje su ranije postavljene u Maričkoj (Raška) i Proleterskih brigada (Gornji Asambair, tzv. „Neradovački put“).

Podsećamo, u aprilu 2021. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je tokom posete Vranju da će grad izdvojiti 11,5 miliona dinara, ili oko 100.000 evra, za postavljanje video nadzora na raskrsnicama u Vranju. Tokom posete Vranju, 13. aprila 2021. godine, Vulin je najavio postavljanje kamera na većim raskrsnicama i u blizini škola, ali osim kamera u pomenute dve ulice, za sada nema novih.

Radi se o stavki iz programa za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja, koji je objavljen u Službenom glasniku grada Vranja 18. maja 2021.godine, a kojim je predviđeno da se do kraja godine 24 miliona dinara od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i prestupe potroši na 21 projekat. Projekti bi trebalo da unaprede saobraćajnu infrastrukturu, poboljšaju rad samog Saveta, saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, pomognu preventivno-promotivne aktivnosti i naučno-istraživački rad, kao i opremanje jedinica saobraćajne policije.

Planirano je da najveći iznos sredstava, blizu 100 hiljada evra (11,5 miliona dinara), bude utrošeno na izradu projekta, nabavku i ugradnju kamera za automatsko dokumentovanje prekršaja na raskrsnicama i kritičnim tačkama u gradu, što je, prema navodima iz programa, trebalo da bude realizovano do kraja 2021. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci