fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Grantovi od po 250.000 dinara za razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Pčinjskom okrugu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VLADIČIN HAN / TRGOVIŠTE / SURDULICA – Raspisan je javni poziv za učešće u projektu „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“, čiji je cilj unapređenje poslovanja i razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha u opštinama dva okruga kroz sticanje znanja o preduzetništvu, i dodelu grantova za unapređenje poslovanja za mlade do 35 godina i žene preduzetnice. Projekat će se sprovoditi u gradovima Vranje i Leskovac, kao i opštinama Vladičin Han, Trgovište, Surdulica, Vlasotince, Bojnik i Medveđa, a njegova vrednost je 23.946.667 dinara.

Projektom je predviđena finansijska pomoć kroz dodelu grantova. Planirano je da se dodeli po 10 grantova u svakom gradu, odnosno opštini partneru na projektu, u vrednosti od 250.000 dinara, kao i nefinansijska pomoć kroz edukacije na temu unapređenja poslovanja. Obuke će pomoći da preduzetnici napišu biznis plan kojim će konkurisati za dobijanje sredstava, kao i da vide širu sliku kada je reč o mogućnostima unapređenja poslovanja i steknu neophodna znanja, te kako i na koji način da svoje ideje pretvore u prednost na tržištu i tako postanu prepoznatljiviji i konkurentniji.

Javni poziv za unapređenje poslovanja i dodelu sredstava ženama i mladima objavljen je 20. septembra na internet stranici Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, i internet stranicama gradova i opština partnera, a biće otvoren do 6. oktobra.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okuga, u saradnji sa projektnim partnerima, organizovaće termine u cilju informisanja zainteresovanih o uslovima i načinu konkurisanja po javnom pozivu, i to – 22. septembra u Vranju (13 časova, sala Načelstva, Kralja Milana 1) i Trgovištu (10 časova, hol Doma kulture, Maršala Tita 1), 27. septembra u Bojniku (12 sati, skupštinska sala Opštine Bojnik, Partizanski trg 11) i Medveđi (14 časova, skupštinska sala Opštine Medveđa, Kralja Milana 48), 28. septembra u Leskovcu (10 sati, skupštinska sala Grada Leskovca, Pana Đukića 9-11) i Vlasotincu (13 časova, skupštinska sala Opštine Vlasotince, Trg oslobođenja 12), a 29. septembra u Vladičinom Hanu (12 sati, mala sala Opštine Vladičin Han, Svetosavska 1) i Surdulici (10 sati, skupštinska sala Opštine Surdulica, Kralja Petra Prvog 38).

Projekt „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ realizuje se u okviru Programa regionalnog rasta u Srbiji u 2023. godini, koji sufinansiraju Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj i projektni partneri, i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Leskovac u saradnji sa osam lokalnih samouprava iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sve informacije o uslovima prijavljivanja na konkurs možete naći na ovom linku.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci