fbpx
6.2 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Iz vranjskog Vodovoda tvrde da većinu ulica vraćaju u prvobitno stanje nakon radova

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.
Ilustracija; Foto: Arhiva/Slobodna reč

VRANJE – Padavine u Vranju dovele su do havarija jer se mreža punila agregatima, a iz JKP „Vodovod“ poručuju da su ekipe angažovane u samom gradu, ali i selima u kojima se gradi vodovodna mreža. Zato su radnici ovog javnog preduzeća poslednjih meseci, „koliko je to vreme dozvoljavalo“, radili na vraćanju u prvobitno stanje otvora na ulicama, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

U prethodnom periodu radilo se na priključcima u javnim zgradama i privatnim objektima, a najčešći uzroci havarija su „zastarele mreže“.

„Pored kiše sa okolnih ulica, u fekalnu i atmosfersku kanalizaciju je ušlo mnogo agregata, zemlje, otpada. Tako dolazi do začepljenja i onda su tu naše ekipe. Imamo dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, dve smene rade, a i treća ima aktivno dežurstvo“, dodaje direktor JP „Vodovod“, Marjan Stanković, u izjavi za RTV Vranje.

Na sanaciji gradskih ulica i njihovo vraćanje u prvobitno stanje, prema Stankovićevim rečima, do sada je utrošeno „oko 250 tona asfalta“.

„To je oko 2.000 metara kvadratnih. Što se cene tiče, još uvek nismo tačno izračunali, ali je potrošeno do osam miliona dinara“, rekao je Stanković, uz podsećanje da su aktivna gradilišta u selima Neradovac i Moštanica.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci