fbpx
11.5 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Javni poziv: Obuka za 50 nezaposlenih osoba u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Otvoren je Javni poziv za obuke o preduzetništvu i karijernom vođenju namenjen nezaposlenim osobama, a krajni cilj je unapređenje kompetencija nezaposlenih lica sa teritorije Vranja, kao i osposobljavanje za izradu biznis planova radi potencijalnog apliciranja za podsticajna sredstva i započinjanje sopstvene poslovne delatnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovim pozivom biće obuhvaćeno najmanje za 50 nezaposlenih osoba, a učesnici će na obuci steći znanje o osnovama marketinga i elektronskog poslovanja, kao i karijernog vođenja.

Obuku će sprovesti sertifikovani predavači, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa nezaposlenim licima u prostorijama Gradske uprave u Vranju.

Obuka o preduzetništvu trajaće pet dana a teme koje će se obrađivati su izrada biznis plana, marketing i prodaja, elektronsko poslovanje – dok će obuka o karijernom vođenju, trajati 2 dana.

Nakon uspešno završene obuke učesnici stiču pravo da prijave svoju biznis ideju za dobijanje granta-bespovratnih sredstava, dok će deset najboljih biznis ideja steći pravo na grant u vidu nabavljene opreme-sredstava za rad u skladu sa iskazanom poslovnom potrebom u biznis planu, za obavljanje poslovne aktivnosti koje mora biti registrovana u obliku preduzetničke radnje ili privrednog društva i u skladu sa uslovima koji će biti bliže definisani Ugovorom o dodeli granta sa svakim pojedinačnim korisnikom.

Zainteresovana lica mogu se prijaviti za pohađanje obuka u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Vranje na telefon 017/407 101, ili lično preko savetnika za zapošljavanje, kao i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, Gradska uprava Vranje, na telefon 017/ 402 314.

Po formiranju konačne liste polaznika obuka, Grad Vranje će u saradnji sa izabranim pružaocem usluga obuke formirati grupe za obuku, i obavestiti polaznike o preciznim datumima i vremenu obuke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci