fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Još 57 Vranjanaca pozitivno, zaraženo 6 srednjoškolaca

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako je za RTV Vranje izjavio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković, od dobijenih rezultata za 249 uzoraka, kod 104 je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19. Najviše zaraženih je iz Vranja, čak 57 osoba, iz Preševa je 14, Bujanovca 13, Surdulice 10, Trgovišta 5, Bosilegrada 3 i dvoje iz Vladičinog Hana.

Ističe da svako ko je bio u kontaktu sa pozitivnom osobom, mora odmah da se izoluje, odnosno da ne ide na posao i u školu, jer se svuda povećava broj zaraženih.

Obolelo je 6 učenika srednjih škola, povećava se broj obolelih u smeštajima za stara lica, kao i među zdravstvenim radnicima“ – rekao je epidemiolog za RTV Vranje.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije jutros je saopšteno da se u kovid bolnicama u Vranju trenutno nalazi 76 pacijenata, među kojima je kod 54 obolelih potvrđeno prisustvo virusa COVID-19. Bronhopneumoniju ima 74 pacijenta, dok je na kiseoniku 37 lica. U međuvremenu je primljeno 16 pacijenata, a na kućno lečenje otpušteno petoro. Jedan pacijent je zbog komplikacija transportovan u Klinički centar Niš.

Uprava KC Niš je u jučerašnjem redovnom izveštaju navela da je dvoje pacijenta u kovid bolnicama ZC Vranje preminulo od posledica infekcije. Iz ZC Vranje i gradskog Kriznog štaba još uvek nema zvaničnih informacija o ovom slučaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci