fbpx
21.8 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Jović: Radovi u sali Skupštine koštaju 1,7 miliona, sve gotovo do kraja nedelje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Glasovi odbornika Skupštine grada Vranja i dalje će se brojati ručno i oni će se za reč javljati kao u školi, ali će to činiti iz sveže tapaciranih i presvučenih stolica, dok gledaju u novi TV od 2.400 evra i 98 inča. Sala koja decenijama nikako da zaliči na pravu skupštinsku će ih i dalje često leti grejati a zimi hladiti, a po pitanju digitalizacije stiglo se do slanja materijala i dnevnog reda u elektronskoj formi. 

Radovi na sanaciji velike sale Skupštine grada koji traju već nekoliko nedelja, biće završeni do kraja tekuće sedmice, a za ove namene je od novca građanki i građana izdvojeno blizu 1,7 miliona dinara (1.679.000), rekla je za Slobodnu reč aktuelna predsednica Skupštine grada Zorica Jović.

Kako je precizirano u pisanoj izjavi, ne radi se o rekonstrukciji, već o sanaciji, a iste nije bilo od same izgradnje, odnosno „poslednjih nekoliko decenija“.

„Radovi će biti završeni do kraja ove nedelje“ – stoji u odgovoru.

Prema njenim rečima, završeno je presvlačenje i tapaciranje svih stolica, a u toku je repracija predsedničkih stolica. Zamenjen je i etison.

Kako je portal Slobodna reč ranije izvestio, za presvlačenje i tapaciranje stolica je izdvojeno blizu 10.000 evra, odnosno 1.178.000 dinara sa PDV-om, kolika je vrednost ugovora koji je Gradska uprava sklopila sa beogradskom firmom Modesta Italy Design d.o.o.

Jović je precizirala da se radi o kompletnom presvlačenju i tapaciranju 212 stolica, što znači da je trošak za jednu blizu 50 evra (oko 5.500 dinara).

Dodatno, u poslednja dva meseca, Gradska uprava je kupila televizor od 2.400 evra i etison od oko 4.000 evra, a predsednica Skupštine je potvrdila da se radi o nabavkama vezanim za opremanje skupštinske sale.

„Da, nabavljen je novi LED televizor od 98 inča, za potrebe Skupštine i lokalne samouprave, za organizaciju raznih događaja, seminara,prezentacija, sastanaka komisija i sl. Takođe, zamenjen je i etison“ – objašnjava.

Petrović (SRCE): U sali viđeni radnici iz vranjske firme, ispitati iz koje

O renoviranju skupštinske sale, izvođačima, nabavkama i ukupnim troškovima, na zvaničnom gradskom sajtu gotovo da nije bilo ikakvih informacija, niti se o ovom pitanju rukovodsto javno oglašavalo do sada.

U međuvremenu se pojavila i informacija da je deo posla renoviranja skupštinske sale dobila firma supruge rukovodioca za inspekcijske poslove, člana vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ovo je na svom Facebook profilu objavio opozicioni odbornik u Skupštini grada i narodni poslanik, Slobodan Petrović, iz Gradskog odbora Srbija Centra (SRCE):

„Da li je firma Melani Sofa OM d.o.o. Vranje vlasnice Violete Antanasijević, supruge Bobana Antanasijevića (SNS), rukovodioca za inspekcijske poslove, dobila deo posla renoviranja skupštinske sale? Predsednica skupštine, Zorica Jović (SNS), moraće odbornicima, a verovatno i organima gonjenja da odgovori koliko građane Vranja košta taj burazersko-naprednjački poduhvat i da li je bio u skladu sa zakonom?“ – naveo je on.

Sumnju dodatno među opozicionim odbornicima budi podatak da su, navodno, u sali viđeni radnici pomenute firme iz Vranja, a ne iz Beograda, dodao je on.

Podsećano, u poslednjih pet godina, vlast se nekoliko puta bavila pitanjem rekonstrukcije skupštinske sale, najviše tokom 2018. i 2019. godine.

Tadašnji predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković, prema pisanju portala OK Radio, avgusta 2018. godine najavio je rekonstrukciju sale koja će koštati oko 6 miliona dinara, a istakao je da su prioritet zamena krovnog pokrivača, potkrovna konstrukcija, izolacija i grejni sistem.

Godinu dana kasnije, oktobra 2019. godine, prema pisanju portala Vranje News, Tričković je govorio o ulaganju od 5 miliona dinara, kada je najavljivao digitalizaciju, odnosno obezbeđivanje takozvanih „glasačkih jedinica“ za odbornike.

Za sada se stiglo do presvučenih stolica, novog etisona i televizora od 98 inča.

Poslednja, četvrta sednica aktuelnog saziva Skupštine grada održana je pre mesec dana, 10. maja, u sali Pozorišta „Bora Stanković“, dok bi naredno zasedanje trebalo da bude održano u saniranoj sali vranjskog parlamenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci