fbpx
21.8 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Mustafa: O vlasti u Preševu neće se pitati Kurti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

PREŠEVO – Lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, izjavio je da predsednik Vlade Kosova Albin Kurti neće moći da utiče na formiranje lokalne vlasti u Preševu, „iako je imao uticaj na izborni proces“, piše portal Bujanovačke.

Prema rečima nekadašnjeg predsednika ove opštne, Kurtijev uticaj na albansko biračko telo na jugu Srbije „bio je oko 15 odsto“. Dodao je, da će, ukoliko pokuša još nešto, „naići na otpor“.

Portal podseća da je Kurti pred lokalne izbore u Preševu i Bujanovcu podržao kandidate Partije za demokratsko delovanje (PDD), što je u Preševu urodilo plodom, dok je Kamberijeva stranka u Bujanovcu doživela fijasko.

Mustafina DPA je na izborima u Preševu, po preliminarnim rezultatima, dobila 3.009 glasova (20, 8 odsto), iza PDD sa 4.019 glasova (27,8).

Mustafa je istakao da će njegova stranka biti deo vladajuće koalicije „jer bez DPA nema koalicionog partnerstva“. Njegova stranka ima 8 odbornika u lokalnoj skupštini sa 38 odborničkih mesta.

Naglasio je da će DPA i druge stranke sledeće nedelje započeti razgovore o konstituisanju vladajuće koalicije. On je rekao da očekuje da će izbori doneti stabilan parlament „i da će biti u interesu Preševljana, i politički i ekonomski“.

Srbe će u novom sazivu preševske skupštine predstavljati samo jedan odbornik i to sa naprednjačke liste. U prošlom sazivu naprednjaci su imali dva odbornika, pišu Bujanovačke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci