fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Juče u Vranju preminulo troje, dvoje prebačeno u KC Niš

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema podacima koje je objavila Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja, juče su od posledica zaražavanja virusom COVID-19 preminula tri pacijenta iz vranjskih „kovid“ bolnica, dok je dvoje transportovano u Klinički centar Niš. Na kućno lečenje je otpušteno 10 pacijenata, hospitalizovano je 186 a trenutan broj slobodnih mesta u četiri vranjske „kovid“ bolnice je 29. Među hospitalizovanima ima 88 pacijenata koji se vode kao „kovid pozitivni“ i nema dece.

Pritisak na „kovid“ ambulantu u Anti-tuberkuloznom dispanzeru (ATD) je bez značajnih promena osim što je juče bilo duplo više kontrolnih nego prvih pregleda. Juče je od 7:00 do 20:00 časova pregledano 258 građama, od čega se 77 javilo prvi put na pregled a 181 pacijent je bio na kontrolnom pregledu. Kako stoji u saopštenju, uzorkovana je krv kod 99 lica za laboratorijsku analizu i sačinjeno je 158 rentgenskih snimaka pluća, 73 brza i 73 PCR testa.

U međuvremenu su stigli rezultati za 210 uzoraka sa teritorije Pčinjskog okruga ali nije precizirano kada su poslati i da li su u pitanju novi ili kontrolni testovi. Prisustvo virusa COVID-19 je utvrđeno kod 38 osoba, od čega je najviše iz Vranja – 22 osobe. U Vladičinom Hanu ima deset novih zaraženih, u Trgovištu troje, dvoje u Bosilegradu i jedan zaraženi u Surdulici.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci