fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Kamere od danas beleže prekršaje na dve lokacije u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Pored saobraćajnih nadzornih kamera u Maričkoj i ulici Proleterskih brigada, koje su od danas zvanično u funkciji, u planu je da se kamere postave u bulevarima Patrijarha Pavla i Nikole Tesle, kao i u ulici Partizanski put, ali i na izlazima iz grada, odnosno u ulicama kao što su Kosovska i Pržarska, najavio je danas gradonačelnik Slobodan Milenković.

Milenković je u društvu direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branka Stamatovića ozvaničio puštanje u rad sistema za pomenuto automatsko prepoznavanje registarskih tablica i detekciju saobraćajnih prekršaja, koji se nalazi u Odeljenju saobraćajne ispostave, Saobraćajnoj ispostavi za auto-put.

Za ovo je izdvojeno oko 9 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva su izdvojena preko Saveta za bezbednost saobraćaja, od ostvarenih prihoda od novčanih kazni sa saobraćajne prekršaje, koji se slivaju u gradski budžet, rečeno je na događaju.

„Ovo je, pre svega, preventivna mera sa ciljem da se smanji broj saobraćajnih prekršaja, što znači i smanjenje povređenih i žrtava saobraćajnih nesreća“ – rekao je Milenković.

Stamatović je izneo podatak da je u poslednjih 5 godina u Vranju u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 17 ljudi, među kojima i jedno dete.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci