fbpx
17.2 C
Vranje
petak, 12.04.2024

Klačar: Strah od bolesti građani zamenili strahom za egzistenciju

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predstavljajući rezultate istraživanja „Građani i mediji, navike konzumacija“, sprovedenog krajem prošle godine, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar je u razgovoru za portal sindikata Nezavisnost naveo da su građani prolećni strah od bolesti već od leta 2020. zamenili strahom za egzistenciju.

Klačar je dodao da su za 60 odsto ispitanih u nacionalnim uzorcima prioriteti za informisanje uglavnom ostali isti, a to je društveno-ekonomski korpus i životni standard.

Ljude malo više zanima životni standard i visina plate, dok je nezaposlenost u blagom padu. Ovo, ali i neka ranija istraživanja, pokazuju da su građani strah od bolesti, dominantan tokom proleća, već od leta zamenili egzistencijalnim, ekonomskim strahom“ – istakao je Klačar.

Istraživanje koje su sproveli Propulsion i CeSID u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost pokazalo je da ispitanici koji pripadaju grupi od 12 do 23 godine uz društvene mreže dnevno provode 136 minuta, a uz štampu samo 16 minuta.

Građani starosti između 54 i 60 godina u proseku 108 minuta gledaju televiziju, dok na društvene mreže troše 51 minut. Ispitanici iz grupe od 24 do 39 godina provode uz društvene mreže 76 minuta, a uz televiziju 72 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci