fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Kon: U Beogradu počeo treći talas, očekuje se proširenje na celu Srbiju

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je glavni grad prošle nedelje ušao u treće povećanje ili početak trećeg talasa korona virusa i da se u naredne dve nedelje može očekivati porast obolelih. Naglasio je da je danas moguće smanjenje broja obolelih „jer je bio vikend i manje su se ljudi javljali“.

Ako ne shvatimo da je ovo situacija kada vri u celoj Evropi, ulazimo u zimu kada dominiraju respiratorne bolesti, pa tako i kovid, ako ne razumemo da su prepruke važne, onda smo u problemu“ – predočio je on.

U naredne dve nedelje može se očekivati povećanje, pa i proširenje virusa, ne samo u Beogradu nego u celoj Srbiji. To nas očekuje u prirodnom toku, a od sprovođenja mera zavisi brzina tog toka, rekao je Kon.

U jednom trentuku će biti racionalnije, govorim o novembru, da se govori o privremenom prekidu rada škola, ali bitnije u ovom trentku su veliki kolektivi sa više hiljada zaposlenih“ – rekao je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci