fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Lekari tuže KC Niš zbog neisplaćenih dnevnica

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NIŠ – Protiv Kliničkog centra Niš (KC Niš) od 1. avgusta do 21. septembra podnete su četiri tužbe zaposlenih, prenele su danas „Južne vesti“ i navele da je, prema informacijama advokata, u procesu podizanje brojnih drugih tužbi zbog neisplaćenih dnevnica. „Južne vesti“ navode da su se zaposleni u KC Niš na takav potez odlučili pošto su saznali da direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović tužbom potražuje 300.000 dinara, kamate i troškove parnice zbog neisplaćenih dnevnica.

„U periodu od 1. avgusta do 21. septembra protiv KC Niš podnete su četiri tužbe zaposlenih, i to tri tužbe radi isplate razlike u zaradi i jedna tužba radi isplate“, kažu za „Južne vesti“ u Osnovnom sudu u Nišu.

Klinički centar Niš u ovim sporovima, kao i slučaju Radovanovićeve tužbe, zastupa Državno pravobranilaštvo, ali iz te institucije nisu odgovorili na pitanja „Južnih vesti“ u koliko slučajeva brane Klinički centar. Da treba očekivati još sličnih tužbi zaposlenih u KC Niš tom portalu potvrdio je i advokat Zoran Mitić, koji je rekao da se samo njemu do sada javilo više od pet lekara koji su želeli da podignu tužbe, a da su dva takva klijenta već pribavila dokumentaciju, pa su njihove tužbe u pripremi za predaju „verovatno već ove nedelje“.

„Angažovali smo finansijske veštake da to proveravaju, zanimljivo je, ima elemenata za tužbu. Došlo je do pogrešnog obračunovanja isplata, imaju različit način obračunovanja radnog vremena u odnosu na druge delatnosti“, rekao je Mitić za „Južne vesti“.

Kada je reč o tužbi direktora Radovanovića, u Osnovnom sudu je rečeno da je taj postupak u fazi pripremanja glavne rasprave i da ročište za glavnu raspravu još nije zakazano.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci