fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Lončar: Oštrije mere za „dan, dva“, u Beogradskoj areni nema više mesta

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da još nije doneta odluka o oštrijim epidemiološkim merama i da će ona biti doneta za 24 do 48 sati, uz napomenu da je u Beogradu preozbiljna situacija.

„Ako ne možete pacijente u nekom momentu zbrinuti, one koji su iz Beograda u Beogradu, nego moraju u neku bolnicu u unutrašnjosti, onda kažemo da smo na jednoj ivici. To ne važi za ostale bolnice i centre u Srbiji, ali ako nastavimo da se ponašamo kao do sada, ne znači da neće važiti i za druge bolnice“, rekao je Lončar za RTS.

On je naveo da su u Beogradu morali da otvore i Medicinu rada, da sutra u 19 časova počinje da radi reumatologija, kao i da su u pripremi kapaciteti u Banji Koviljači i Sokobanji.

„Većina drugih zemalja kada dođe u ovu situaciju, kada nema mesta, pacijente puste da idu kući, ali onda nemate kontrolu nad njima. Imamo slobodne kapacitete u privremenoj bolnici u Nišu i Kragujevcu. Koristićemo njihove kapacitete“, ukazao je Lončar i naveo da u Beogradskoj areni više nema mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci