fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Milijardu dolara za pobedu opozicije na izborima

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Tekst originalnog naslova „Miting koalicije „Zajedno“: Milijarda za pobedu“ izvorno je objavljen u listu Slobodna reč u petak, 18. oktobra 1996. godine.

U centru Vranja je prošlog četvrtka, pred nekoliko hiljada građana, održan predizborni miting koalicije „Zajedno“, na kojem su govorili lideri stranaka koje čine ovaj opozicioni savez.

Učesnicima mitinga najpre su se predstavili kandidati za savezne poslanike u izbornoj jedinici 26 – Vranje: Sreten Nešić, Dragan Janjić, Vukašin Antić i Saša Stojković.
Obraćajući se prisutnima, Vesna Pešić, predsednik Građanskog saveza Srbije, naglasila je, pored ostalog, da će opozicioni blok, ukoliko pobedi na izborima, dosledno sprovoditi Avramovićev program ekonomskog oporavka zemlje.

Pošto je rekao da je došlo vreme da se polože računi i utvrdi bilans učinka vladajuće stranke, dr Vojislav Koštunica, predsednik Demokratske stranke Srbije, istakao je da je program reforme ekonomskih, socijalnih i političkih odnosa koalicije „Zajedno“, potpuno suprotan projektima SPS.

Lider Demokratske stranke dr Zoran Đinđić obratio se auditorijumu da izbori nisu ni ideološko, ni stranačko – već ključno pitanje opstanka Srbije – u kojoj sada velikoj većini ljudi nije dobro.

Vođa SPO Vuk Drašković je u svom prepoznatljivom maniru najpre osuo paljbu na vlast i državne medije, a potom ponovio poznate stavove o nacionalnom pomirenju, podvukavši da narodu treba ograničena, kontrolisana i promenljiva vlast.

Ako pobedimo, dodao je, dobićemo milijardu dolara inostranog kredita da pokrenemo zamajac iz blata, kao i sredstva za brži preporod sela, zaključivši da ćemo demokratiju imati onda kada vlast bude strepila od naroda.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci