fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Ministarstvo kulture raspisalo javni poziv za „Prestonicu kulture Srbije“ za 2025. godinu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Ministarstvo kulture (MK) raspisalo je danas Javni poziv za učešće u programu „Prestonica kulture Srbije“ za 2025. godinu, a konkurs je otvoren za sve jedinice lokalne samouprave, osim za prethodno izabrane prestonice kulture – Beograd, Novi Sad, Čačak i Užice, navodi se u saopštenju na sajtu MK.

Titula „Prestonica kulture Srbije“ će izabranim jedinicama lokalne samouprave omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

„Javni poziv je raspisan sa ciljem unapređenja kvaliteta kulturnog života jedinice lokalne samouprave, pokretanja kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture, ali i pokretanje novih i savremenih institucija“, saopštilo je MK.

Kako se navodi, program „Prestonica kulture Srbije“ doprineće i ostvarenju ciljeva MK koji se odnose na uspostavljanje konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kreativne i kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, inovativno korišćenje javnih prostora, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Prijave se podnose do 14. januara 2024. godine, dostavljanjem popunjenog upitnika, štampano i elektronski.

Rezultati će biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici MK.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci