fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju bez povećanja školarina

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Savet Pedagoškog fakulteta u Vranju, postupajući po predlogu Nastavno-naučnog veća, doneo je odluku da visina školarina na studijskim programima ovog fakulteta u školskoj 2023/2024. godini ostane ista kao i prethodnih školskih godina, prenosi JugPress.

Tako će školarina na osnovnim akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača i integrisanim akademskim studijama za obrazovanje master profesora tehnike i informatike koštati 60.000 dinara, dok će školarina na master akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača iznositi 80.000 dinara.

Samofinansirajuće studente na doktorskim akademskim studijama školarina će naredne školske godine stajati 120.000 dinara.

Članovi Nastavno-naučnog veća i Saveta Fakulteta su se prilikom donošenja ovakve odluke rukovodili pre svega materijalnom situacijom stanovnika juga Srbije i problemom ubrzanog odliva mlađe populacije iz ovog dela naše zemlje.

Namera je bila da se srednjoškolcima i mladima ukaže da na studije ne moraju da odlaze u druge gradove, gde su troškovi života znatno veći i odakle se najčešće nikad i ne vrate u rodno mesto, već da imaju mogućnost da, uz znatno manje troškove, ostanu da studiraju, a kasnije i žive i rade u Vranju.

U tom cilju, odlučeno je da se ne prati trend povećanja školarina koji je aktuelan na svim drugim visokoškolskim ustanovama u Srbiji, već da školarine na Pedagoškom fakultetu i u narednoj školskoj godini ostanu nepromenjene i među najpovoljnijima u Srbiji.

Pedagoški fakultet, koji se nalazi u sastavu Univerziteta u Nišu, jedina je matična visokoškolska ustanova u Vranju i ove godine obeležava jubilej od 30 godina postojanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci