fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Narodni muzej u Vranju dobitnik Godišnjeg priznanja portala „Slobodna reč“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Godišnje priznanje portala Slobodna reč, ustanovljeno na prvu godišnjicu rada naše redakcije, ove godine dodeljuje Javnoj ustanovi Narodni muzej u Vranju. 

Ova ustanova i društveno odgovorni pojedinci među zaposlenima su kreativnim, originalnim i stručnim predstavljanjem kulturno-istorijskog nasleđa, rad Muzeja učinili transparentnijim i privlačnijim, a javnosti su, kako vranjskoj, tako i u celom regionu, otkrili mnogo širi spektar bogate baštine od uobičajenih dosadašnjih promocija Grada Vranja i Pčinjskog okruga.

Time, između ostalog, aktivno podsećaju građanke i građane Vranja da su odavno deo Evrope i sveta. Zbog energije zaposlenih i rukovodstva, predstavljaju pozitivan primer koji bi javne ustanove i preduzeća zemlje čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji, trebalo da slede.

Zaposleni i rukovodstvo Narodnog muzeja u Vranju dali su izuzetan profesionalni doprinos i lično zalaganje na otvaranju nove, stalne etnološke postavke u zgradi Selamluka, uz aktivnu pripremu stalne postavke u zgradi Haremluka, dok su istovremeno kao čuvari i zaštitnici pokretnih kulturnih dobara neprocenjive vrednosti, na pravi način branioci i zaštitnici lokalnog i nacionalnog identiteta i istorije.

Potrebno je istaći i da je Muzej u poslednjih godinu dana postao atraktivnija lokacija za turiste, čemu su doprineli i novi vizuelni identitet i pomenuti sadržaj koji zaposleni aktivno dele sa pratiocima na društvenim mrežama, što ovu ustanovu na neki način stavlja u poziciju svojevrsne infrastrukture za neformalno obrazovanje, naročito mladih.

Podsećamo, Godišnje priznanje portala Slobodna reč je na prvu godišnjicu portala pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, poznatom vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću.

Urednica portala „Slobodna reč“ i dr Slađan Stanković; Foto: Slobodna reč

Naredne, 2022. godine, zbog projekta „Nečista krv“, koji je Vranje i večnog ambasadora Boru Stankovića vratio na kulturnu mapu zemlje, regiona i sveta i umnogome doprineo promociji kulturno-istorijskog nasleđa grada, priznanje je dodeljeno Autorskom timu produkcijske kuće „This and That“, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković.

Foto: Slobodna reč/Promo

Portal Slobodna reč osnovan je 26. aprila 2020. godine. Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci