fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Nastavak „Dinastije Krstić“ u jednopartijskom Trgovištu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

TRGOVIŠTE – U opštini sa dugogodišnjom etiketom „jedne od najsiromašnijih“ u Srbiji, gde je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada u aprilu 2020. godine iznosila 45.445 dinara, na izborima za odbornike lokalne Skupštine, ubedljivo je pobedio Opštinski odbor Srpske napredne stranke, osvojivši svih 25 mandata.

U nedelju su se za vlast u Opštini Trgovište „borile“ samo dve liste – Srpske napredne stranke Srpske radikalne stranke. Među 25 kandidata liste SNS-a bilo je 13 žena, od kojih je na vrhu pedagoškinja Smilja Bojković, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava. Na listi koju je objavila opštinska Izborna komisija nema podataka o godištu kandidata pa se ne može precizirati zastupljenost mladih. Inače, SNS je u Trgovištu i do sada imao apsolutnu vlast, jer je nakon prethodnih lokalnih izbora u Skupštini bio 21 odbornik iz ove stranke.

Izlaznost u Trgovištu gde je bilo upisano 4.647 birača od samog jutra je bila velika i stalno se povećavala, a rezultati su među prvima u Pčinjskom okrugu bili poznati. Epilog je očekivan, od 3.465 važećih glasova, čak 3.375 građana je podržalo listu SNS-a i njenog nosioca Nenada Krstića, koji će imati i mogućnost da prihvati mandat poslanika Narodne skupštine Republike Srbije.

Lista Srpske radikalne stranke osvojila je tek 90 glasova što nije bilo dovoljno za niti jedan odbornički mandat. Tako je SNS u Skupštini opštine Trgovište i zvanično dobio stoprocentnu vlast.

„Dinastija Krstić“

„Odlazeći“ i budući predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić je bio i kandidat za narodnog poslanika na listi SNS-a, a nakon objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora, osvajanje mandata je potvrđeno. Međutim, u medijima se nedavno pojavila informacija o potencijalnom odricanju od mandata kako bi na njegovo mesto došli „neki kandidati iz Beograda i Novog Sada“ ali ti navodi nisu potvrđeni. Krstić koji je poput Zaharijeva u Bosilegradu doneo impozantan uspeh SNS-u na lokalu, je iz porodice koja je dugi niz godina na vlasti u ovoj opštini. Trojica Krstića su bili predsednici opštine Trgovište. Nenad Krstić trenutno je na funkciji na kojoj su pre njega bili njegov deda Bogosav Krstić i otac Aleksandar Krstić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci