fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

NDNV: Ekstremisti prete novinarima

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NOVI SAD – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je dobilo novu pretnju, upozorivši javnost da ekstremističke desničarske organizacije postaju sve ozbiljnija opasnost po društvo.

U saopštenju se navodi da je u sredu na zvaničnu mejl adresu stigla nova pretnja koju potpisuje ekstremistički „Konzervativni pokret Naši“, u kojem iznose uvrede, te NDNV i portal Autonomija, čiji je NDNV izdavač, optužuju da su „strani plaćenici“, da vode „medijski rat protiv Rusije i Srbije“ i „promovišu ukrajinski neonacizam“.

U mejlu su posebno targetirali programskog direktora NDNV Dinka Gruhonjića i kolumnistu Autonomije Teofila Pančića, navelo je Društvo i pozvalo nadležne organe da istraže tu ekstremističku orgazaciju koja otvoreno štiti interese druge države targetirajući domaće medije i organizacije.

Društvo je dodalo da je godinama izloženo pretnjama ekstremista, zbog toga što dosledno zastupa ideje otvorenog društva, medijskog profesionalizma i slobode medija.

U saopštenju Društvo još jednom poziva nadležne organe i institucije da primene zakone i sankcionišu pojedince i grupe koji pokušavaju da pravdu preuzmu u svoje ruke i apeluje na sve institucije, ali i civilni sektor i građane, da se nedvosmisleno suprotstave fašizaciji društva i odbrane slobodu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci