fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

„Nova vlasnica najavila promenu koncepcije“: Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a dali otkaze

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a juče su dali otkaze novoj vlasnici ovog nedeljnika, Jeleni Drakulić Petrović. Tim povodom javnosti su uputili saopštenje, u kome su naveli da je nova vlasnica „najavila promenu koncepcije nedeljnika NIN“, prenosi Nova.rs.

„Nova vlasnica NIN d.o.o, Jelena Drakulić Petrović, najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva. Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi kolegijuma i redakcija NIN-a.

Nova.rs podseća da se dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a, Milan Ćulibrk, ranije povukao sa ove funkcije. Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk, koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

„U prelaznom periodu funkciju v. d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta“, zaključuje se.

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika, Vesna Mališić, izjavila je nedavno da „nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik istraživačkog tima NIN-a“. Ona je tada, za agenciju Beta, kazala da je „napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo“.

Kompanija „Ringier Srbija“, u čijem je vlasništvu Blic, prenela je, krajem avgusta, celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić. Tada je poručeno da „novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN-a“.

Prvi broj ovog nedeljnika objavljen je 1935. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci