fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Nove mere u Vranju – Zabrana okupljanja, skraćeno radno vreme kafića

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Vlada Srbije je danas propisala posebne mere zaštite stanovništva od korona virusa u onim lokalnim samoupravama u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija, kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze, saopšteno je posle sednice Vlade. Ovo važi i za Vranje.

Vlada je odlučila da se u tim sredinama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7:00 do 20:00 časova. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite – fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica.

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički, frizerski i saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije apeluju na građane Vranja da poštuju propisane mere Vlade RS čiji je osnovni cilj smanjenje broja zaraženih od virusa Covid 19 i očuvanje zdravlja stanovništva. Sve donete mere biće strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija. – stoji na sajtu Grada Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci