fbpx
4.5 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Omaž profesoru Zlatanoviću na „Borinim književnim danima“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Ovogodišnji Borini književni dani u organizaciji Gradske biblioteke, a pod pokroviteljstvom Grada Vranja biće održani od 21. do 24. marta u sali Pozorišta Bora Stanković, a o životu i delu Bore Stankovića, poeziji, prozi i pozorištu, kao i o nedavno preminulom profesoru Momčilu Zlatanoviću, govoriće profesori, filozofi i književnici, prenose Južne vesti. Svi događaji biće od 19 časova.

Program pod nazivom „Razgovor sa povodom“ planiran je prvog dana manifestacije, a tada će o životu i delu Bore Stankovića govoriti teoretičarka i istoričarka srpske i drugih južnoslovenskih književnosti Ljiljana Pešikan Ljuštanović, profesorka srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Gorana Raičević i profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Nišu Zoran Dimić.

Dan kasnije, 22. marta, u okviru programa „Književne stvari“ o poeziji, prozi i pozorištu govoriće književnik Vladimir Tabašević.

Omaž profesoru Momčilu Zlatanoviću’’ na programu je trećeg dana manifestacije, takođe od 19 sati. O nedavno preminulom profesoru Zlatanoviću, njegovom delu i značajnoj zaostavštini, govoriće Danijela Popović Nikolić – profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu, Stana Smiljković – penzionisana profesorka Pedagoškog fakulteta u Vranju i Zoran S. Nikolić – urednik „Izabranih dela“ Momčila Zlatanovića“ – saopštili su organizatori.

Poslednjeg dana manifestacije od 20 sati gostovaće pisac Slaviša Pavlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci