fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Otvoren konkurs za Prestonicu kulture Srbije 2024.

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas Javni poziv za iskazivanje interesovanja lokalnih samouprava za učešće u programu Prestonica kulture Srbije 2024. godine.

Kako je saopšteno, u okviru ovog programa, Ministarstvo pruža podršku jedinicama lokalne samouprave, odnosno gradu/opštini ili grupi podnosilaca da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima, kao i drugim subjektima u kulturi da ojačaju kulturnu infrastrukturu i kulturnu produkciju.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu – Prestonica kulture Srbije, koja će omogućiti da bude prepoznata kao relevantan nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Ministarstvo nastoji da na ovaj način zaštiti i promoviše kulturno materijalno i nematerijalno nasleđe i podstakne izgardnju i obnovu objekata kulture i drugih projekata kulturne infrastrukture, kao i da podstakne donošenje strategija kulturnog razvoja na lokalnom nivou.

Prijava na Javni poziv vrši se dostavljanjem popunjenog upitnika, štampano i elektronski od 22. septembra do 24. oktobra 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci