fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

„Pažljivkova smotra“ danas i sutra u Vranju

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – U Vranju se održava „Pažljivkova smotra“ na opštinskom nivou, na kojoj učestvuju učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao i predškolaci. Održaće se 9. i 10. marta, a nakon opštinske, uslediće regionalna i republička smotra.

U poznavanju saobraćajnih propisa danas se nadmeće po 12 ekipa prvog i drugog razreda, a sutra 9 ekipa predškolaca.

„Kao i svake i ove godine obezbeđene su vredne nagrade. Članovi ekipe koja osvoji prvo mesto dobiće bicikle. Za drugoplasiranu ekipu obezbeđeni su tableti, a za trećeplasiranu društvene igre iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa. Novina je što će sva deca, i ona koja su u publici kao podrška takmičarima, dobiti svetlo za bicikl, kao poklon od Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja“ – istakao je Ivica Ristić, član Saveta.

U ovoj manifestaciji republičkog karaktera učestvuje preko 98 lokalnih samouprava, svrstanih po regionima, a na republičkom nivou će se takmičiti pobednici regionalnih smotri.

Cilj manifestacije je da se unapredi saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, da deca nauče da se ponašaju na ulici, kao i da se smanji broj dece koja stradaju u saobraćaju.

„Pažljivkovu smotru“ organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci