fbpx
11.5 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

PBS ide na „Joakim“ sa predstavom „4 ZIDA ili Tragikomedija o karantinu“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

ZAJEČAR / VRANJE – Deo zvanične selekcije 59. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić je i predstava Pozorišta Bora Stanković „4 ZIDA ili Tragikomedija o karantinu“, rađena u koprodukciji sa festivalom Merlinka, saopštili su organizatori. Festival će biti održan u Zaječaru, od 8. do 15. maja, odlučeno je juče na sednici Predsedništva ove manifestacije.

Na jednom od najpoznatijih pozorišnih festivala u Srbiji biće izvedeno sedam predstava. Radi se o predstavi Čehovljeva soba, sezona prva (devet malih priča), u režiji Nikole Zavišića, Narodnog pozorišta Timočke krajine Zoran Radmilović u Zaječaru, koja će otvoriti festival, potom Čudo u Šarganu Ljubomira Simovića, u režiji Nebojše Bradića, Кruševačkog pozorišta.

U režiji Milana Neškovića Narodno pozorište u Nišu izvešće San o zavičaju Ivana Velisavljevića, potom predstava Ona koja raspušta vojske, za koju je tekst i režiju prema Aristofanovoj Lizistrati radio Boban Skerlić, a u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini, zatim ponovo Milan Nešković i predstava Mesec dana na selu Ivana Sergejeviča Turgenjeva, koju će izvesti ansambl Narodnog pozorišta u Užicu, predstava Terapija Regionalnog pozorišta Novi Pazar u režiji Olivere Đorđević i pomenuta predstava PBS, za koju su dramatizaciju radili mladi dramaturzi Bojan Tasić, Aleksandra Jovanović i Nina Plavanjac,  po romanu Stefana Mihajlovskog, a režirao je Stevan Bodroža.

Bez mnogo pametovanja, svakoj vrsti ljubavi mesto je na sceni

U čast nagrađenih biće odigrana predstava Uobraženi bolesnik, po tekstu Molijera, u režija Đorđa Nešovića, Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu.

Selektor festivala je Goran Ibrajter, a u saopštenju ističe da je izbor „žanrovski, tematski i poetički raznorodan“.

Na sednici je izabran je i žiri „Joakima“ – biti Miloš Latinović, Mladen Knežević i Milica Bajić Đurov. Moderator okruglog stola biće Tanja Nježić, kritičari festivala Jelena Popović i Igor Burić, a urednica biltena Biljana Glišić.

Pročitajte više:

Nadležni se smeju nasilju u istopolnim vezama, prisutan toskični maskulinitet

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci