fbpx
13.9 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Ponovljeni izbori: Opet ima glasova za Mađare, izlaznost manja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Radno telo Republičke izborne komisije objavilo je rezultate glasanja za Narodne poslanike Skupštine Republike Srbije, sa devet biračkih mesta u Vranju i Vranjskoj Banji na kojima je glasanje zbog prvobitnih nepravilnosti juče ponovljeno. Prema ovim podacima, od ukupno 6.290 upisanih birača, izašlo je 2.576, odnosno 40,95 odsto. Na najvećem biračkom mestu, MZ Odžinka (BM 12) izlaznost je bila tek 23,17 odsto, glasalo je 519 birača od upisanih 2.240.

Najviše glasova je osvojila lista Srpske napredne stranke – 1808 glasova, potom je lista SPS-JS sa 603 glasa. Na trećem i četvrtom mestu nalaze se liste sa znatno manje osvojenih glasova – lista Za kraljevinu Srbiju sa 40 glasova i Savez vojvođanskih Mađara sa 17 glasova. Najviše glasova listi Mađara dali su glasači u MZ Odžinka.

Iako se u izveštaju pominje „prelazak cenzusa“, to se ne može računati na osnovu rezultata ponovljenih izbora na lokalu, već nakon zbirnog rezultata sa svih 234 biračkih mesta u Srbiji gde je juče ponovljeno glasanje, koji se dodaju prethodno osvojenim glasovima 21. juna.

Na izborima nije bilo posmatrača Crte i CeSiD-a, zbog aktuelne nepovoljne epidemiološke situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci