fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Privatne klinike: Želimo da se uključimo u testiranje ali nam brane

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova za Danas navodi da je u proteklih mesec dana zdravstvena inspekcija posetila više privatnih laboratorija, upozoravajući ih na zabranu testiranja na virus COVID-19, dok su distributeri testova na COVID-19 dobili zabranu da prodaju testove privatnim laboratorijama.

To je u suprotnosti, navodi list, sa izjavom predsednice Vlade Ane Brnabić koja je rekla da je privatnim laboratotijama dozvoljeno da rade serološke testove, ali da one nisu pokazale interesovanje da se uključe u PCR testiranje.

Iz Asocijacije tvrde da su nezvanično dobili informaciju da je Vlada Srbije donela zaključak kojim se omogućuje RFZO da stavi u prodaju serološke testove, ali da ništa zvanično još nisu dobili. Oni navode da su do sada uputili nekoliko inicijatva da se privatna praksa uključi u testiranje građana, da je održano nekoliko sastanka sa medicinskim delom Kriznog štaba, a sve je stalo kod potisivanja. Sva komunikacija na ovu temu je stopirana pre četiri nedelje, navode u Asocijaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci