fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Protesti i u Vranju – Mirna šetnja i cepanje SNS plakata

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon sinoćnih nasilnih protesta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, danas je između 100 i 120 građana Vranja protestnom šetnjom iskazalo svoju solidarnost sa tim protestima i nezadovoljstvo prema aktuelnoj vlasti. 

Poziv na protest pod nazivom Narodni protest pojavio se danas na društvenim mrežama, a kao organizator je navedena tek formirana stranica Vranje protiv diktature sa početkom od 18 časova ispred Skupštine grada.

Protestanti, uglavnom mladi i srednjoškolci, počeli su da se okupljaju nešto pre 18 časova kod Spomenika oslobodiocima Vranja (Čika Mitke), a bio je primetan veoma mali broj policijskih službenika. Kako Slobodna reč saznaje od policije, prema njihovim procenama bilo je između 100 i 120 okupljenih građana.

Nešto posle 18 časova protest je započeo zvižducima i povicima Vučiću lopove, a neki od protestanata su nosili transparente „S verom u Boga, protiv sendvičarske sekte!“ i „Dole SNS“ koje je pisalo na anarhističkoj zastavi.

https://www.facebook.com/slobodnarec.com/videos/587752355511503/

Nakon okupljanja, protestanti su se uzvikujući parole i duvajući u pištaljke uputili preko Partizanske ulice ka prostorijama Srpske napredne stranke koja se nalazi na uglu Karađorđeve i Partizanske ulice. Tu su se kratko zadržali skandirajući „Lopovi, lopovi“ i „Izađite napolje“.

https://www.facebook.com/slobodnarec.com/videos/215155549640072/

Desetak minuta kasnije građani su se uputili niz ulicu Ivo Lole Ribara gde ih je sačekala jedna policijska patrola koja ih je preusmerila na ulicu 29. novembar.

Izvor: Slobodna reč

Protestanti su se kratko zadržali ispred Omladinskog kulturnog centra (OKCE) gde su sa oglasnih tabli skandirajući pocepali na desetine izbornih plakata SNS-a.

Protestanti u Vranju cepaju stranačka obeležja. Okupljeno je stotinak ljudi.

Posted by Слободна реч on Thursday, July 9, 2020

Nakon toga, šetnja se nastavila preko Beogradske ulice i šetališta nazad do Skupštine grada Vranja gde su se nešto posle 19:00 časova razišli. Podsećamo da se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu već dva dana dešavaju protesti spontano okupljenih građana protiv najavljenih mera vlasti i zarobljene države, koji nailaze na nasilan odgovor policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci