fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Radionica o mržnji i dezinformacijama u medijima za vranjske političare

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U okviru regionalnog programa Snažni – Mediji bez mržnje i dezinformacija i projekta „Borba protiv dezinformacija i jačanje medijske pismenosti među političarima i mladima u Vranju“ koji portal Slobodna reč sprovodi uz podršku Novosadske novinarske škole (NNŠ) i Evropske unije, u Vranju je održana druga po redu radionica namenjena članovima lokalnih odbora političkih partija i pokreta.

Prethodno je 23. novembra održana radionica „Kome su potrebni dobri lokalni mediji“, namenjena omladincima političkih partija i pokreta, a ovog puta su se pozivu na radionicu „Lokalni mediji bez mržnje i dezinformacija na putu ka EU“ odazvali stariji predstavnici lokalnih odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), Narodne stranke (NS), Grupe građana Srpska desnica, Pokreta slobodnih građana (PSG), Stranke slobode i pravde (SSP), Jedinstvene Srbije (JS) i udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV).

Bilo je reči o slobodi izražavanja kao uslovu za pristupanje Evropskoj uniji, odnosu medija i lokalne samouprave, prepoznavanju lažnih vesti i dezinformacija i reakcijama na iste, značaju lokalnih medija za naš put u EU i dr.

Programski direktor Centra savremene politike Nikola Burazer; Foto: Slobodna reč

U okviru istog projekta, početkom naredne godine portal Slobodna reč organizovaće još dve radionice o medijskoj pismenosti i borbi protiv lažnih vesti, namenjene maturantima srednjih škola, studentima i mladima koji nisu politički angažovani.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci