fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Ratković, Cvetković i Kafedžiska u sali OKCE o seksizmu u kulturi i medijima

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Istraživanje KOMS-a pokazuje da u Vranju 14 odsto mladih smatra da briga o kući i porodici treba da bude posao žene, 30 odsto mladih da postoje poslovi koji nisu „prikladni“ za žene, a svaka četvrta mlada osoba da u slučajevima silovanja postoji krivica žene, napominje Udruženje „Naš svet, naša pravila“ koje u subotu, 30. jula u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) organizuje panel diskusiju o Seksizmu u savremenoj kulturi i medijima. Sa mladima iz Vranja razgovaraće kulturna radnica i aktivistkinja Marija Ratković, saradnica portala „Slobodna reč“ Dejana Cvetković i vršnjačka edukatorka Anja Kafedžiska.

Nakon panel diskusije biće održana promocija knjige  „Ispod majice“ spisateljice i aktivistkinje Marije Ratković.

U nedelju 31. jula od 12 časova u OKCE-u  biće održano predavanje pod nazivom „Zdravstveno obrazovanje – ZNANJE donosi ZDRAVLJE“, koja se tiče edukacije iz oblasti zdravstva i borbe protiv dezinformacija na kome će se govoriti o zdravstvenom obrazovanju u školama, dezinformacijama u eri zdravstvene krize, važnosti komunikacione pismenosti, kao i o zdravstvenom aktivizmu i stvarnim efektima zdravstvenih inicijativa u društvu.

U Vranju, prvi put predstavljamo naše programe od kojih su jedni namenjeni medicinskim i prosvetnim ustanovama, drugi organizacijama i udruženjima građana, medijima, mladima. Suština je ista – borimo se da najsavremenija naučna dostignuća direktno sa institucija najvišeg ranga kao što su to Medicinski fakulteti, instituti ili akademija nauka u najkraćem roku stignu do svih. Radimo specijalizovane programe edukacija, baze podataka, imamo mentorske programe i mnoge druge alate u borbi za znanje i protiv dezinformacija. Više o tome na samom predavanju – rekla je Marija.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci