fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

RFZO vraća novac za testiranje na COVID-19 na lični zahtev

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD  – Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je da počinje povraćaj novca građanima koji su na lični zahtev obavili testiranje RT-PCR metodom na prisustvo virusa SARS-CoV2 ili serološko testiranje na prisustvo IgM ili IgG antitela, piše Beta. Građani da bi dobili povraćaj novca moraju da dostave popunjeni obrazac zahteva, dostupan na sajtu RFZO ili u slobodnoj formi. Za pojedince je potrebno navesti prezime i ime, adresu, jedinstveni matični broj građan, dok za strane državljane je potreban broj osiguranja ili broj pasoša.

Za pravna lica koja traže povraćaj novca potrebno je navesti naziv, sedište adresu i PIB pravnog lica, i spisak zaposlenih za koje se traži povraćaj novca, s podacima o licima i JMBG, piše Beta.

Pored toga je potrebno dostaviti kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zahteva (pogrešna uplata, licu nije potrebna usluga na lični zahtev, licu nije pružena usluga na lični zahtev) i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Podnošenje zahteva se može obaviti na imejl adresu testovi@rfzo.rs ili u pismi poslatom na adresu RFZO-a sa obaveznom naznakom „Zahtev za povraćaj sredstava na ime testiranja na lični zahtev“, navodi se u saopštenju RFZO, prenosi Beta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci