fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Preko 2.000 lekara potpisalo inicijativu za smenu Kriznog štaba

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Medicinski radnici Srbije okupljeni u inicijativu Ujedinjeni protiv kovida objavili su danas na svom sajtu da je 2.012 lekara, imenom i prezimenom, potpisalo proglas kojim su se odlučili na javno istupanje jer, kako je navedeno, ne vide drugo rešenje za javno-zdravstvenu katastrofu u kojoj se Srbija nalazi i traže ostavku Kriznog štaba.

Proglas je iniciralo 350 lekara, u sredu ga je potpisalo nešto više od 700, potom još 1.206 ljudi, a od jutros ih je ukupno 2.012.
Potpisnici se „ograđuju od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19“ i traže da se javnosti objasni nadležnost nad bazom iza COVID-19 portala i da se organizuje postupak pouzdanog utvrđivanja broja zaraženih, obolelih i umrlih od kovida-19, kako u opštoj populaciji, tako i među zdravstvenim radnicima.
Traži se nezavisna istraga ukoliko se utvrdi da su podaci bili namerno zataškavani, za odgovorne koji su u tome svesno i namerno učestvovali treba tražiti profesionalnu, a i svaku drugu odgovornost.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci