fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

RTV Vranje raspisala konkurs za nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humorističko-satirični tekst

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Radio televizija (RTV) Vranje poziva novinare, pisce, scenariste i sve ostale umetničke stvaraoce da se prijave na konkurs za nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humorističko-satirični tekst, navodi se u saopštenju ove medijske kuće.

Iz RTV Vranje kažu da je „neophodno radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji“.

„Pisani radovi se šalju isključivo pod šifrom. U posebnoj koverti, koja ne sme biti otvarana do proglašenja najboljeg rada, napišite podatke o Vama. Radove treba dostaviti do 1. septembra, na adresu: Radio-televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i rtvranje@verat.net“, pojašnjavaju iz ovog medija, mada nije objašnjena nelogičnost – zbog čega se radovi šalju pod šifrom, a treba ih poslati i mejlom.

Žiri će odluku o najboljem radu objaviti 7. septembra, na rođendan Radio Vranja. Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će biti uručena na svečanosti povodom Dana Televizije Vranje, 20. novembra.

Prvonagrađeni humoristički rad biće pretočen u radio-dramu i premijerno emitovan u dane novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja.

„Medijsko prilagođavanje teksta je specifičnost ovog konkursa, čime razvijamo nova dostignuća u medijskom lokalnom sektoru. Do sada je to bila ekranizacija, a sada prelazimo na radio-dramu kao posebno zahtevnu i osetljivu i nedostajuću kategoriju radijske produkcije“, saopštila je RTV Vranje.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati broj telefona 017/422 632 ili pisati na imejl rtvranje@verat.net.

Nagrada nosi ime doajena vranjskog radijskog novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana, a ustanovljena je 2005. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci