fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

SafeJournalists pokreće kampanju „Novinarke u prvim redovima“

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Mreža medijskih udruženja i sindikata na Zapadnom Balkanu, SafeJournalists, danas na Međunarodni dan žena pokreće kampanju „Novinarke u prvim redovima“, čiji je cilj ukazivanje na položaj žena u novinarstvu i njihovu izloženost napadima i pretnjama.

U bazi napada i pretnji novinarima i drugim medijskim radnicima koju vodi mreža od 2016. godine, registrovano je više od 1.650 slučajeva, a iz godine u godinu povećavao se broj pretnji i napada usmerenih na novinarke i medijske radnice.

Zbog toga je SafeJournalists mreža odlučila da pokrene kampanju u okviru koje je organizovana prva onlajn izložba, gde 14 novinarki iz zemalja Zapadnog Balkana koje su doživele diskriminaciju, pritiske, pretnje, pa čak i fizičke napade priča svoje priče.

SafeJournalists mreža ostaće posvećena praćenju, analiziranju i izveštavanju o kršenju prava novinarki sa ciljem zaštite njihove sigurnosti.

Izložba „Novinarke u prvim redovima“ dostupna je na stranici SafeJournalists.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci