fbpx
11.5 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Ovim ženama smo danas najpotrebniji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Uoči Međunarodnog dana žena, Gradsko veće odlučilo je da izdvoji 600.000 dinara za lečenje sugrađanki Adrijane, Snežane i Nadice. U akciji za prikupljanje pomoći učestvuje i Ženski solidarni front, ansambl vranjskog pozorišta „Bora Stanković“, brojna druga udruženja i pojedinci. Istovremeno, pomoć za ove tri Vranjanke prikuplja se putem sajta „Budi Human“, a u nastavku možete videti detalje i uputstva kako im možete pomoći u borbi za život. 

Komisija za dodelu sredstava sa namenskog računa donela je odluku da Adrijani zbog hitnosti pomogne sa 300.000 dinara, a Snežani i Nadici sa po 150.000 dinara.

Pozorište „Bora Stanković“ pridružuje se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći i za predstave koje su na repertoaru 17. 19. i 21. marta neće se naplaćivati ulaznice, već će biti prikupljani dobrovoljni prilozi.

Navedenih datuma na repertoaru će biti sledeće predstave: 17. marta u 20 časova „Ludi Ljuba“, 19. marta u 12 časova „Zlatokosa i tri medveda“ i 21. marta u 20 časova „Međa“.

U centru Vranja takođe, u toku je humanitarni bazar za prikupljanje sredstava.

Adrijani je je uspostavljena dijagnoza zloćudnog tumora kičmenog stuba, a bolest se proširila pa je malignitet zahvatio i rebra. Njoj je neophodno lečenje u inostranstvu za šta su potrebna značajna novčana sredstva, kao i za specijalističke preglede, laboratorijske analize, za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja koja njena porodica nije više u mogućnosti samostalno da obezbedi. Novac za Adrijanu je moguće uplatiti i preko Humanitarne fondacije „BUDI HUMAN“ – Aleksandar Šapić.

Snežani je nakon carskog reza i prateće sepse otkazao levi a kasnije i desni bubreg, a odstranjena joj je materica. Njen organizam prestaje da reaguje na  terapije, a s obzirom na to da nema donora prinuđena je da šansu potraži među kompatibilnim donorima u inostranstvu. Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove. Snežana je samohrana majka dve ćerke. Novac za Snežanu je moguće uplatiti i preko Humanitarne fondacije „BUDI HUMAN“.

Nadici je dijagnostifikovana multipla skleroza. Hospitalizovana je više puta u Klinici za neurologiju KCS radi ispitivanja i daljeg lečenja kao i na odelenju  za neurologiju ZC Vranje jer terapija koju prima ne daje očekivane rezultate. Klinika u Moskvi ima dugogodišnje iskustvo u lečenju ove teške bolesti i moguće je zaustavljanje progresije bolesti primenom HSCT terapije koja se primenjuje u ovoj Klinici za šta su joj potrebna značajna finansijska sredstva, kao i za putne troškove u toku lečenja, specijalističke preglede, laboratorijske analize i rehabilitaciju. Novac za Nadicu je moguće uplatiti i preko Humanitarna fondacija „BUDI HUMAN“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci