fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Šarčević studentima: Ostajete u domovima, došlo je do zabune

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će studenti ostati u studnetskim domovima i da je nastala zabuna koju je napravila Studentska poliklinika. Nakon sinoćnjeg gostovanja predsednika Srbije na RTS i poruke da će se zatvoriti studentski domovi i da će akademci koji nisu iz Beograda morati da se vrate kući, nastala je „prava zbrka“, rekao je Šarčević za TV Prva, prenosi B92.

„Oni ostaju u domovima i nije reč o kompromisu jer to znači da bi bilo: ‘Nema veze zaraženi su’. Ja sam skrenuo pažnju da je Studentska poliklinika poslala lošu poruku kada je iz te ustanove saopšteno da je od korona virusa obolelo preko 200 studenata“, kaže Šarčević.

Ispalo je da su svi zaraženi, a iz domova je bilo svega 20 studenata zaraženo. To je, kako kaže, slučaj za Beograd, dok u drugim gradovima ili nema zaraženih u domovima ili je taj broj minimalan, objasnio je ministar.

Šarčević je ponovio da je reč o zabuni koju je objasnio članovima Kriznog štaba, dodavši i da će studenti biti na vreme obavešteni o svemu o čemu bi trebalo da budu obavešteni od njega lično i Ministarstva. On je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci