fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Pijace u Vranju zatvorene ovog vikenda

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradski štab za vanredne situacije je nakon današnje sednice na kojoj su se razmatrale propisane posebne mere Vlade Srbije za lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija. Između ostalog donet je zaključak da će tokom predstojećeg vikenda, 4. i 5. jula, zelene pijace biti zatvorene i da neće biti moguća prodaja mešovite robe, kao i da  u nedelju, 5. jula, neće raditi stočna pijaca u selu Ristovac. U skladu sa epidemiološkom situacijom, razmatraće se mogućnost otvaranja pijaca u narednom periodu.

Naglašeno je da je u svim zatvorenim prostorima, obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, kao i u javnom prevozu, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila. Ponovljeno je da je u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite. Istaknuto je i da korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane. Takođe, naglašena je neophodnost česte dezinfekcije svih javnih objekata, dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama (preporuka), kao i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava. Što se tiče verskih objekata, takođe je neophodno sprovođenje mera zaštite i prilikom vršenja verskih obreda.

U cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, Gradski štab je poruči građanima da nepravilnosti kod poštovanja propisanih mera prijave Komunalnoj policiji na broj 017 405 590.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci