fbpx
16.9 C
Vranje
utorak, 16.04.2024

Sindikat „Sloga“: Odustati od digitalizacije bolovanja, premijerka direktno vrši pritisak na radnike

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Sindikat „Sloga“ zatražio je danas od premijerke, Ane Brnabić, da se više ne bavi digitalizacijom bolovanja, jer se zbog njene ukupne dosadašnje stručnosti plaše da bi se i lični zdravstveni podaci radnika mogli naći na meti zloupotreba, što bi bilo nezamislivo loše po pitanju zaštite osnovnih prava i sloboda građana.

Predsednik „Sloge“, Željko Veselinović, rekao je da je „u zemlji gde su najveći strani investitori firme za motanje kablova, od dolaska Srpske napredne stranke (SNS), jedini uslov njihovog prisustva jeftina radna snaga i vrlo sumnjive subvencije koje im država dotira“.

„Brnabić dobro zna da je to jedini način da se, na osnovu populizma i propagande o otvaranju fabrika, koliko-toliko zaposli narod da radi za neku crkavicu. Međutim, trebalo bi da je bude sramota što direktno, u najnegativnijem kontekstu, utiče na zdravlje građana Srbije i direktno vrši pritisak na radnike“, poručio je Veselinović.

Povodom najave uvođenja elektronskog bolovanja, Veselinović zahteva od premijerke „da ne vrši pritisak na bolesne radnike, jer je to krajnje neumesno“. Veselinović je naveo da „radnici umiru za mašinama, brutalno ginu na radnim mestima, a da niko od poslodavaca ne odgovara“.

„A ona bi da nastavlja da eksperimentiše sa digitalizacijom, koja joj očigledno ne ide od ruke, što smo videli do sada više puta, od hakerskog napada na informacioni sistem u JKP ‘Energetika’ iz Novog Sada, sisteme Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), do nedavnog pada sistema u Elektroprivredi Srbije (EPS), koji je bio u totalnom rasulu i kolapsu“, naglasio je Veselinović.

Čitajte više:

Izabrani lekar moći će da odobri do 30 dana bolovanja, umesto dosadašnjih 60

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci