fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Sinu Željka Mitrovića 11 meseci kućnog zatvora

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Prvi osnovni sud osudio je danas Aleksandra Mitrovića, sina vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, na 11 meseci kućnog zatvora i izrekao mu zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić. Mitrović nije prisustvovao izricanju presude. Sudija je u obrazloženju presude naveo sve razloge zbog kojih je Mitrović proglašen krivim za udes u kom je stradala Andrea (17), prenosi portal Nova.rs

“Proglašava se krivim što se 18. 7. 2013. godine u 22.45 na kolovozu Ustaničke ulice nije pridržavao saobraćajnih propisa i kretao se većom brzinom od dozvoljene koja je bila ograničena na 50 kilometara na čas i tom prilikom počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja” – rekla je kratko sudija. Ona je dodala i da je presuda ista kao i prthodna, odnosno da se u ponovljnom postupku nisu izmenile okolnosti. Sem toga Mitroviću je naloženo da plati sudske troškove.

Aleksandar Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip marke BMV Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić. Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo da je Mitrović u trenutku udesa vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletela 29 metara. Mitrović je nakon nesreće pobegao sa lica mesta, da bi se naknadno sam prijavio u policiji, u pratnji oca Željka.

Otac Andree Bojanić koji je prisustvovao današnjem izricanju presude nije želeo da komentariše presudu, kao ni njegovi advokati, prenosi Nova.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

IZVORNova S
- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci