fbpx
25 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Skup „Vranje protiv nasilja“ sutra od 18 časova na šetalištu kod Robne kuće

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon nezvaničnih internih poziva novinarima od strane nekoliko pojedinaca koji za portal Slobodna reč nisu hteli da potvrde da stoje iza organizacije lokalnog skupa protiv nasilja, koji će se održati sutra od 18 časova , skoro dva meseca od prvog održanog u Beogradu, vest o skupu objavilo je nekoliko lokalnih i nacionalnih medija.

Prema rečima sagovornika koji su prosleđivali medijima informacije o skupu „Vranje protiv nasilja“, događaj je prijavljen Policijskoj upravi Vranje.

Kako su naveli, organizator skupa je „grupa građana“, a u međuvremenu su prisustvo najavili i predstavnici opozicionih partija, među kojima su lokalni odbori stranaka čiji narodni poslanici pružaju logističku podršku za skupove u Beogradu – poput Pokreta slobodnih građana (PSG), Srbija Centra (SRCE), simpatizeri Zeleno-levog fronta, Ekološkog ustanka itd. Na skup u Vranju pozvala je i organizacija „Kreni promeni“.

Na masovnim skupovima „Srbija protiv nasilja“ građani traže hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za dugogodišnje neadekvatno reagovanje nadležnih organa, odnosno smenu odgovornih ministara.

Konkretno, zahteva se oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smena članova Saveta REM, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i krše novinarski kodeks, smena rukovodstva RTS, hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa. Traži se i institucionalna odgovornost i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Podsećamo, otkad se u Beogradu svake sedmice više od mesec dana održava ovaj građanski protest, nije bilo organizovanih polazaka učesnika sa juga Srbije. Uprkos tome, na ulicama prestonice je tokom protesta primetan veliki broj Vranjanaca, naročito mlađih Vranjanki i to u prvim redovima, o čemu smo nedavno pisali.

Pročitajte više:

Vranjanci u prvim redovima protesta: Inat i oslobađanje od straha dve opcije za spas rodnog grada

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci