fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Vranjski SPS na proslavi okupio vlast i opoziciju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) proslavio je u utorak, 17. oktobra, 33 godine postojanja i rada. Vranjski socijalisti su za rođendan organizovali proslavu za članove i simpatizere u Omladinskom kulturnom centru (OKCE), kao i prijem u stranačkim prostorijama za predstavnike političkih partija iz vlasti i opozicije – Srpske napredne stranke (SNS), Jedinstvene Srbije (JS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Stranke slobode i pravde (SSP) i Srpske radikalne stranke (SRS).

Vranjski socijalisti kao svoj rođendan obeležavaju 16. oktobar, dan kada je, 1990. godine, održana prva opštinska izborna konferencija SPS-a u Vranju.

Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju, rekao je – obraćajući se gostima – da su socijalisti „sa svima vama, na određeni način u prethodnom periodu, sarađivali ili bili u raznim političkim koalicijama“.

„Do 2004. godine smo bili sami, a nakon toga smo sarađivali u raznim koalicionim odnosima, što je doprinelo kvalitetu i heterogenosti političkog života grada, jer, kada je nešto različito, to daje neke novine i neka nova rešenja“ – rekao je Antić.

Istakao je da je „pred građanima Srbije još jedan period pred izbore koje je najavio predsednik“.

„Nadam se da ćemo ih dočekati u jednom demokratskom, fer i korektnom odnosu i da će građani Vranja imati priliku da se na izborima odluče o tome kome će dati podršku, ali to ne znači da mi nećemo nastaviti da, na jedan normalan način, komuniciramo između naših odbora i da građanima Vranja predlažemo rešenja koja su najbolja za njih, za njihov životni standard i za unapređenje naše lokalne zajednice“, istakao je prvi čovek vranjskih socijalista.

Podsećamo, juče je dnevni list Nova objavio da, kada se radi o parlamentarnim izborima, SPS i SNS neće imati zajedničku izbornu listu, „iako se to pominjalo kao opcija u vreme dok je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavljivao formiranje narodnog pokreta za državu“.

Izvesno je da će SPS na izbore izaći u koaliciji sa Zelenima Srbije, a verovatan je i savez socijalista sa JS, „ali u potpuno drugačijem obliku“, naveo je ovaj portal.

Pročitajte više:

[BRIFING] Teško toj vlasti kojoj smo mi opozicija, ništa nismo uzeli SNS-u [VIDEO]

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci