fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Stojmenović odgovorila na optužbe da je „fantomski birač“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Narodna poslanica Natalija Stojmenović, u izjavi za portal Slobodna reč, odgovorila je na optužbe poslanika Srpske napredne stranke (SNS), Milenka Jovanova, da je ona „fantomski birač iz Vranja“, rekavši da mu „nedostaju kapaciteti za razumevanje jednog novinskog teksta“, kao i da „sumnja da će ih iskoristiti da ospori saznanja da je Vranje novo mesto za regrutaciju ‘SNS fantoma’ za predstojeće izbore preko vranjskog PIO fonda“.

Ime mlade političarke poreklom iz Vranja, narodne poslanice iz redova Zeleno-levog fronta (ZLF) i odbornice u Skupštini grada Beograda u dva mandata, koja, nakon studija na Fakultetu političkih nauka (FPN), već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, od jutros je u vrtlogu spin-mašine režimskih tabloida, zbog izjave narodnog poslanika SNS-a, Milenka Jovanova, da je ona „fantomski birač iz Vranja“.

U jeku tvrdnji o dovlačenju „fantomskih birača“ za beogradske izbore iz ostalih krajeva zemlje od strane SNS-a i afere promene prebivališta radnika vranjskog Vodovoda, poslanik ove stranke se obratio tvrdnjom da je Stojmenović „fantomski birač“ iz Vranja u Beogradu, a kao „dokaz“ je iskoristio naslov teksta portala InfoVranjske – „Ko je Natalija Stojmenović, kandidat za narodnog poslanika iz Vranja“.

Time je optužio opozicione poslanike sa liste „Srbija protiv nasilja“ (SPN) da su „oni ti koji imaju fantome“.

„Poštovani poslanici, ako želite da vidite ‘fantoma’, to je koleginica koja je govorila u ime ove grupacije. Ovo je tekst InfoVranjske, 11. februar 2022, u kojem je Natalija Stojmenović kandidat za poslanika iz Vranja. Ovo je lista ‘Srbija protiv nasilja’, ova godina, broj 31, Natalija Stojmenović, politikološkinja, Beograd, Palilula“ – rekao je Jovanov u Narodnoj skupštini i dodao da su poslanici opozicije „očigledno u tim optužbama kretali od sebe, pa računaju da to što oni rade, rade svi“.

Međutim, zvanične informacije opovrgavaju ovu tvrdnju, ali i pomenuti naslov, jer je Stojmenović, na parlamentarnim izborima 2022. godine, bila kandidatkinja za poslanicu (65. mesto) koalicione liste Grupe građana MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd, kao politikološkinja sa prebivalištem u Beogradu, a ne u Vranju.

Na parlamentarnim izborima, održanim 17. decembra 2023. godine, Stojmenović je, kao kandidatkinja ZLF-a, bila na listi koalicije „Srbija protiv nasilja“, takođe kao politikološkinja sa prebivalištem u Beogradu.

Dodatno izabrana je i za odbornicu Skupštine grada Beograda, u dva mandata od 2022.godine, što nije moguće bez prebivališta u Beogradu.

Stojmenović za naš portal kaže da „prebivalište u Beogradu ima više od dve godine“, kao i da „u prestonici živi deset godina“, te da pretpostavlja da je Jovanov „nju zamenio za neke druge vranjske funkcionere koji prevoze glasače za Beograd“:

„Verujem da je gospodinu Jovanovu izuzetno teško da isprati sve ‘SNS fantome’ pa je mene, gradsku odbornicu Skupštine grada Beograda u dva mandata, verovatno zamenio za neke druge vranjske funkcionere koji prevoze glasače za Beograd. Ali, s obzirom na to da vidimo kako Jovanovu nedostaju kapaciteti i za razumevanje jednog novinskog teksta, sumnjam da će ih iskoristiti da ospori saznanja da je Vranje novo mesto za regrutaciju ‘SNS fantoma’ za predstojeće izbore, preko vranjskog PIO fonda“ – kaže Stojmenović za Slobodnu reč.

*Napomena: Ispravljena je greška u osmom pasusu teksta, Stojmenović je od 2022. bila odbornica u Skupštini grada Beograda u dva mandata.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci