fbpx
15.8 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Stranci koji žive i rade u Srbiji imaju pravo da se prijave za vakcinu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović izjavio je danas da je u Srbiji do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine dok je 19.000 i revakcinisano, a blizu milion građana izrazilo je želju da se vakciniše. Zloupotreba, kaže, nema upravo zato što je sistem napravljen tako da prati sve faze vakcinisanja. Takođe, svi oni koji žive i rade u Srbiji imaju pravo da se prijave i da budu vakcinisani.

Pored naših građana za vakcinu mogu da se prijave i strani državljani koji žive i rade u Srbiji. Oni, međutim, predstavljaju svega osam promila“ – rekao je Jovanović.

Osim preko e-Uprave građani se za vakcinaciju prijavljuju i na broj 0800 222 334, a lokalne samouprave, takođe, imaju brojeve telefona za prijavljivanje. Prema njegovim rečima, građani su poslušali savete i najveći broj se izjasnio da bi primio bilo koju vakcinu koju naša Agencija za lekove odobri.

Revakcinacija je ozbiljan logistički posao i poruka građanima je da u isti dan kada su primili vakcinu posle tri nedelje treba da prime i revakcinu. Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mesto gde su primili prvu dozu“ – objasnio je Jovanović.

On kaže da će se otvoriti i novi punktovi kako na ista mesta ne bi išli i oni koji primaju prvu dozu i oni koji se revakcinišu. Građani ne treba da brinu, kaže Jovanović, i svi koji su se vakcinisali dobiće i revakcinu, a takođe i svi koji su se prijavili a još nisu dobili poziv biće vakcinisani i revakcinisani.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci