fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

U Hrvatskoj počelo besplatno „brzo“ testiranje

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

ZAGREB – U Zagrebu je na 12 lokacija danas počelo besplatno testiranje brzim antigenskim testovima na SARS-CoV-2, koje građani mogu naručiti putem posebne aplikacije, a oni koji nemaju tu mogućnost, onlajn prijave mogu naručiti njihovi izabrani lekari ili lekari iz izdvojenih kovid-19 ordinacija.

Šef zagrebačkog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da se u Zagrebu dnevno testira četiri puta više ljudi nego što tehnički ili ljudski potencijali mogu i da je gotovo svaka treća testirana osoba pozitivna, prenosi HRT. Testiranje je namenjeno svim građanima koji sumnjaju da imaju kovid-19 i imaju karakteristične simptome, rekao je direktor Doma zdravlja Zagreb – zapad Miroslav Hanževački.

Zamenica direktora Ureda za zdravstvo Grada Ivana Portolan Pajić rekla je da nije reč o masovnom testiranju u Zagrebu i da će se svakodnevno raditi 1.200 testiranja brzim antigenskim testovima na području grada. Cij je, kako je rekla, da se poveća broj testiranih osoba s obzirom na to da su kapaciteti PCR testiranja ograničeni.

U nedelju je u Hrvatskoj zabeleženo 3.308 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci