fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

U Vranju 27 pacijenata na kiseoniku, dvoje transportovano za KC Niš

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema podacima gradske Službe za odnose sa javnošću, u četiri „kovid“ bolnice u Vranju do 7:00 časova ujutru hospitalizovano je 140 pacijenata, od kojih se kao „kovid pozitivni“ vodi 87 osoba. Povećava se broj otpusta, pa je juče na kućno lečenje poslato još 16 pacijenata. Trenutno ima 75 slobodnih bolničkih mesta, a među hospitalizovanima nema dece.

U „kovid“ ambulanti ATD povećava se broj kontrolnih pregleda u odnosu na prve, a ukupno se javilo 239 građana. Prvi put se u ambulantu zbog nekog od simptoma infekcije virusom COVID-19 javilo 62 ljudi. Kako se navodi, ambulantno je dijagnostikovano 78 bronhopneumonija, a odrađeno je i 63 PCR testa. Samo u toku prošle nedelje uzeto je 430 uzoraka brisa za PCR testiranje, ali se rezultati očekuju.

Pristigli su rezultati za 77 uzoraka na nivou celog Pčinjskog okruga, od čega je 7 uzoraka bilo pozitivno na COVID-19, dva iz Preševa, dva iz Surdulice, jedan iz Vladičinog Hana, jedan iz Trgovišta i jedan sa teritorije Kosova i Metohije.

Gostujući u programu RTV Prva, član republičkog Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović, govorio je o smirivanju epidemiološke situacije u Vranju jer je opao broj takozvanih „prvih pregleda“, ali da zabrinjava broj teških oblika bolesti u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci