fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Ujedinjeni protiv nove Vlade: Oročena je i odluke donosi Vučić

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Poslanička grupa Ujedinjeni glasaće protiv nove vlade jer je to vlada koja ima slandalozni kontinutiet s prethodnim vladama Ane Brnabić, a taj kontinuitet se ogleda u lošoj ekonomskoj i energetskoj politici, u pogrešnom pravcu u kome se kreće Srbija i neosetljivosti za život običnog čoveka, rečeno je na konferenciji za novinare.

Poslanica Marinika Tepić rekla je da je razlog više što će Ujedinjeni glasati protiv nove vlade to što je nova vlada oročena i da se odluke umesto u Nemanjinoj donose na Andrićevom vencu, sedištu predsednika Srbije Aleksandra Vučića..

Ocenila je da je „šef Srpske napredne stranke“ Vulić već potpisao otkazni rok novoj vladi zbog čega su oni u statusu ministara i premijerke „sa greškom, sa isteklim rokom“.

Dodala je da će Ujedinjeni glasati protiv vlade jer bi umesto takve vlade bila birana vlada stručnih i sposobnih ministara da je Srbija imala slobodne izbore.

Govoreći o tome što dosadašnja ministarka energetike Zorana Mihajlović neće biti u novoj vladi, Tepić je istakla da Zorana Mihajlović odlazi tako što je potpuno skrajnuta njena odgovornost, zajedno s Miloradom Grčićem, „u potpunom demoliranju energetskog sistema“.

Govoreći o izostanku Gordane Čomić iz buduće vlade, Tepić je rekla da „u odnosu na neefikasnost i iznenađujuću bahatost nekoga ko je bio zadužen za ljudska prava“ nije iznenađenje što Čomić nije u vladi.

O najavi da će Aleksandar Vulin biti na čelu BIA, Tepić je rekla da je „uvek lakše da neko ko je van sopstvene kontrole bude u domenu tuđe kontrole“ i da „samo u tom smislu može da posluži“.

Poslanik Željko Veselinović izjavio je da je nova vlada puna potpuno nesposobnih kadrova koji se godina menjaju „kao na ringišpilu“.

Istakao je da „niko kao Vlada Ane Brnabić“ nije upropastio radnike u Srbiji koji žive ispod granice siromaštva i koji su u potpunosti obespravljeni i stavljeni na margine.

Rekao je da su ministarstvo rada u prethodnim vladama Ane Brbnabić vodili potpuno nestručni kadrovi Zoran Đorđević i Darija Kisić, a da je sada ministar rada pravnik Nikola Selaković „čovek koji ništa u životu van politike nije radio“ i ne može da bude u vezi sa radnicima.

Naveo je da će Ujedinjeni podneti predlog novog modernog zakona o radu koji se koristi u gotovo svim zemljama Evrope i koji će biti pravi test za novu vladu.

Poslanik Janko Veselinović rekao je da nova vlada nema pun legitimitet jer je nastala na neslobidnim izborima i u medijskom mraku pre svega na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Ocenio je da je Brnabić „bahata, netoleranta i da prvenstveno vodi računa, čak i pre partijskih interesa, o svom ličnom interesu“.

Da nije tako, ukazao je Veselinović, Brnabić ne bi sa svojom porodicom stanovala u vili od 750 kvadratnih metara dok građani sastavljaju kraj s krajem.

Ocenio je da je nova vlada postala „špajz za islužene beogradske kadrove SNS“ Sinišu Malog, koji je oteran iz Beograda zbog „lažnog doktorata“, i Gorana Vesića, koji je „prevrtao kocke po Beogradu“, a sada će biti ministar građevine.

Poslanik Pavle Grbović je rekao da su građani iznenađeni izborom dobrog dela ministara i da je mandatarka Brnabić imala isprazne izjave kao što je ona da će nova vlada biti prosrpska „što povlači pitanje kakva je bila njena prethodna vlada“

Grbović je rekao da je indikativno što se govori da će nova vlada biti „ratna“ i koja neće biti ni prosruska ni prozapadna i upitao sa kojim će onda saveznicima Srbija sarađivati u tim ratnim uslovima.

„Srbija, nažalost, nije galsko selo, a Vučić i Brnabić nisu Asteriks i Obeliks, i teško da će moći da odole nadolazećim pritiscima“, rekao je Grbović.

On je upitao šta kvalifikuje Bratislava Gašića da bude ministar unutrašnjih poslova jer je, dok je bio na čelu BIA, klan Veljka Belivuka „harao u Srbiji“, a ta dela nisu sankcionisana sve dok vlast nije bila „primorana da se time pozabavi“.

Grbović je upitao i da li je izvršena bezbednosna provera budućih ministara, s obzirom na prethodne međusobne optužbe o vezama sa organizovanim kriminalom i povezanošću sa stranim centrima moći.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci