fbpx
32.2 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

Umetnici podržali lekare koji su tražili smenu Kriznog štaba

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Veliki broj umetnika i radnika u kulturi su svojim potpisima podržali lekare udružene u grupu „Ujedinjeni protiv kovida“ koji traže smenu Kriznog štaba i osnivanje novog, piše Nova.rs.

Mi, stvaraoci i radnici u kulturu, podržavamo “Ujedinjeni protiv kovida” i gnušamo se još jednog pokušaja linča koji sprovode tabloidi i naci-frekvencije pokušavajući da osujete legitimnu borbu stvarne elite Srbije za istinu, čast i slobodu”, stoji na sajtu gde se prikupljaju potpisi. Peticija trenutno ima 94 potpisnika odnosno reditelja, pisaca, dizajnera, glumaca, muzičara i likovnih umetnika.

Nova.rs piše da je prethodno javni poziv uputio reditelj Srđan Dragojević u svojoj objavi na Fejsbuku.

Hajdemo Kolege drage! Nemamo čega da se plašimo. Pridružimo se Doktorima. Svi vele da smo mi, u umetničkim profesijama, najveće kukavice. Šićardzije, ćutolozi. I – u pravu su! Uvek 5-6 ljudi. Od nas 20 000! Sramotno! Gde smo? Dokle cemo da povijamo glave? Stvaralaštvo u diktaturi?! To ne postoji. Stvara samo Slobodan čovek„, stoji u njegovoj objavi na Fejsbuku.

Podsećamo, grupa od oko 350 lekara okupljenih u neformalnoj grupi Ujedinjeni protiv kovida u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama oštro se ogradila od Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci